Главная > Які бувають прикраси для торту

Які бувають прикраси для торту

23.10.2021

Прикраса тортів викликає багато суперечок та питань. Одні кажуть, що прикрас має бути багато, тільки тоді торт виглядає чепурно та святково. Інші воліють мінімалізм, який першим здається примітивним та нудним. Якщо ви не бажаєте власноруч їх робити, то ви можете легко купити прикраси на торт http://zt.net.ua/tsukrovi-prikrasi-na-tort/ у кондитерському інтернет-магазині «Золотий трюфель». А далі тут ми розкажемо про продукти, які використовуються кондитерами, а ви вирішите, чим прикрасити торт в домашніх умовах.

прикраси на торт

Прикраса торта мастикою

Мастика — це пластиліноподібна маса на основі цукрової пудри. Якщо змішати цукрову пудру, згущене та звичайне молоко у пропорціях 1:1:1, вийде молочна мастика. Вона менш примхлива у виготовленні, ніж інший вид мастики, її можна зробити вдома без особливих проблем. Єдиний мінус, про який говорять кондитери, полягає в тому, що молочна мастика не буває білою, у неї завжди бежуватий відтінок.
А от якщо для прикраси домашніх тортів вам потрібна сніжно-біла мастика, використовуйте її желатиновий рецепт: 10 г желатину, 900 г цукрової пудри та 10 ст. л. води. Кожен кондитер — у душі небагато дитина, котра любить ліпити з мастики фігурки, будівлі, дерева та зірки.

Крем для прикраси торта

Для прикрашання торта кремом підійде кондитерський мішок або шприц. Єдиний недолік крему – термін його зберігання. Торт із кремом зберігається не більше 3-5 діб у холодильнику. Однак нам здається, що якщо торт вийшов смачним, навряд чи йому доведеться затриматись у холодильнику більше одного вечора.
З торта неможливо зробити симпатичного об’ємного чебурашку чи людину – павука, але за його допомогою можна створити оригінальний рельєф на всій поверхні верхнього коржа. Трояндочки і листя, мережива і хвилі — для цієї пишності потрібний крем.

Прикраса торта шоколадом

На перший погляд, прикраси із шоколаду в домашніх умовах зробити непросто. Однак це лише на перший погляд. Весь секрет криється у формах, за допомогою яких розплавлений шоколад стає зайцем, цифрою чи завитком. Його можна використовувати як матеріал для приготування прикрас для торта, і для покриття вже готових фігурок або поверхні торта. Хоча для заливання торта більше використовується глазур: шоколад, цукор, вершкове масло, сметана. У гарячому вигляді вона наливається зверху на торт, і її часто використовують як основу для прикраси фруктового торта.

Прикраса домашнього торта за допомогою трафарету

Вирізаємо коло діаметром за розміром торта, а всередині прорізи з візерунків або написи. Для прикрашання торта світлого кольору використовуємо какао порошок, для прикраси торта у шоколадній глазурі візьмемо цукрову пудру.

Порошок просіємо крізь сито прямо на трафарет, який тримаємо над тортом або поклали його на поверхню. Прибравши трафарет, отримуємо рівний візерунок. Такий спосіб можна використовувати для оздоблення весільних тортів або для оздоблення дитячого торта.